Sušeno povrće

Upotpunite svoje poslovanje našim sirovinama.

Opis:
Celer je svijetlo zelena biljka niskokalorične vrijednosti, bogata antioksidansima te vitaminima B, C i K. Sušena forma dobiva se sušenjem zrakom.

Primjene:
Koristi se primarno kao začin u brojnim kuhinjama svijeta, u mesnoj industriji te u proizvodnji gotovih jela, umaka, začina i začinskih smjesa.

Opis:
Češnjak je vrsta luka karakteristično oporog, začinjenog okusa, koja lako uspijeva tijekom cijele godine u blagoj, ali i hladnoj klimi. Ima antibakterijsko, antivirusno i antifungalno djelovanje, uz potencijalne pozitivne učinke na kardiovaskularni sustav i razinu šećera u krvi. Sušena forma dobiva se dehidracijom očišćene glavice češnjaka.

Primjene:
Koristi se primarno u prehrambenoj industriji, ponajviše u mesnoj i proizvodnji začina i začinskih smjesa.

Opis:
Cimet se dobiva iz nekoliko vrsta stabala obitelji lovora, koja imaju ovalno lišće i čiji je plod bobica. Ova stabla autohtona su na Šri Lanki, a sušenjem unutarnje strane njihove kore dobiva se istoimeni začin specifičnog slatkastog okusa u obliku praha.

Primjene:
Koristi se primarno u prehrambenoj industriji, kao dodatak slanim i slatkim jelima kao što su curry, razna mesna jela (ponajviše na Bliskom istoku), role od cimeta, keksi, voćne pite i slično.

Opis:
Gljiva je mesnata biljka, a izraz se najčešće odnosi na kultiviranu bijelu gljivu (šampinjon), pa se zato upotrebljava za većinu ovih biljaka koje imaju korijen, stručak i kapu. Bogata je vlaknima i vitaminima kao što su tiamin, riboflavin, vitamin C itd. Sušena forma dobiva se dehidracijom.

Primjene:
Koristi se u prahu, granulama ili listićima u prehrambenoj industriji, u proizvodnji gotovih juha, raznih umaka i gotovih jela.

Opis:
Krumpir je jedno od najrasprostranjenijih i najzastupljenijih svjetskih povrća. Sadrži brojne vitamine i minerale, kao što su vitamin C, kalij, vitamin B6 te, u manjim količinama, tiamin, riboflavin, magnezij i brojne druge. Sušena forma dobiva se kuhanjem i pretvaranjem krumpira u kašu, nakon čega se dobiveno gnječi i suši. Na kraju se usitnjava na određenu veličinu.

Primjene:
Koristi se u prahu, granulama ili listićima u prehrambenoj industriji, u proizvodnji gotovih juha i raznih umaka.

Opis:
Kurkuma je biljka iz porodice đumbirovki, iz čijeg se korijena dobiva istoimeni začin aromatičnog ljuto-žarećeg, gorkastog i smolastog okusa. Kurkumin, aktivni sastojak kurkume, ima antioksidativna, protuupalna i antibakterijska svojstva. Sušena forma dobiva se čišćenjem korijena biljke, koja se zatim reže na tanke komade i suši na zraku, prije nego se melje u prah. U ovoj formi razvija aromu naranče i đumbira.

Primjene:
Koristi se u prehrambenoj industriji, kao prirodno bojilo te se dodaje maslacu, sladoledu, sirevima, uljima i pecivima. Upotrebljava se i kao začin brojnim jelima, ponajviše u Indiji, a neizostavan je sastojak currya.

E-broj:
E 100

Opis:
Crveni luk pojam je koji se često koristi za brojne biljke roda Allium cepa, ali se najčešće odnosi na vrtni ili sjemenski luk, koji je najrasprostranjeniji. Bogat je vitaminima B i C. Sušena forma dobiva se dehidracijom glavice luka, očišćenog od kore, koji se zatim usitnjava na određenu veličinu.

Primjene:
Koristi se u formi listića, praha i granula u prehrambenoj industriji u jako velikom broju proizvoda.

Opis:
Mrkva je korjenasto povrće, najčešće narančaste, ali i ljubičaste, crvene, bijele ili žute boje. Sadrži znatne količine vitamina A, B i C te razne minerale, alkaloide, eterična ulja, masna ulja i organske kiseline. Sušena forma dobiva se dehidracijom očišćene mrkve bez kore, koja se usitni na određenu veličinu.

Primjene:
Koristi se primarno u prehrambenoj industriji, u proizvodnji brojnih gotovih jela, juha, začinskih smjesa i brojnih drugih proizvoda.

Opis:
Peršin je dvogodišnja svijetlo zelena biljka čiji i korijen i list pronalaze svoje primjene. Sadrži vitamin C, riboflavin i tiamin. Sušena forma dobiva se dehidracijom očišćene i usitnjene biljke, korijena ili lista.

Primjene:
Korijen i list upotrebljavaju se u mesnoj industriji te u proizvodnji gotovih jela, umaka, začina i začinskih smjesa. Također se sadi u vrtovima jer privlači grabežljivce, štiteći cvijeće, a ima i ljekovito djelovanje – smanjuje svrbež ujeda komaraca kada se zdrobljen trlja na mjesto uboda.

Saznajte više o našim uslugama

Za općenite upite, pitanja ili više informacija, stojimo vam na raspolaganju.