Zaslađivači

Upotpunite svoje poslovanje našim sirovinama.

Opis:
Bijele granule ili kristalni prah (jako topiv u vodi) bez mirisa i sličnog okusa kao i šećer, ali 180-200 puta slađi, koji ima gorak “aftertaste”. Dobiva se kemijskim procesom iz soli acetoacetamida.

Primjene:
Primarno se koristi u proizvodnji bezalkoholnih pića, jer pruža dugi rok trajanja, a često ga možemo pronaći u spoju sa ostalim zaslađivačima, koji služe kako bi ublažili njegov gorak “aftertaste”. Upotrebljava se i u slastičarstvu, te u proizvodnji bombona i pekarstvu.

E-broj:
E 950

CAS:
55589-62-3

Molekularna formula:
C4H4NO4SK

Molekularna masa:
201.24 g/mol

Opis:
Bijele granule ili kristalni prah (jako topiv u vodi) bez mirisa i sličnog okusa kao i šećer, ali 200 puta slađi, čija se slatkoća osjeti kasnije od one šećera, ali traje dulje. Dobiva se od dvije prirodne aminokiseline – fenilalanina i asparaginske kiseline.

Primjene:
Primarno se koristi u prehrambenoj industriji u proizvodnji sirupa, sokova, žvakaćih guma, sladoleda, jogurta itd. Zbog manje stabilnosti pod vrućinom, ne primjenjuje se u pekarstvu. Upotrebljava se i u proizvodnji paste za zube i sirupa za kašalj.

E-broj:
E 951

CAS:
22839-47-0

Molekularna formula:
C14H18N2O5

Molekularna masa:
294.3 g/mol

Opis:
Bijele granule ili kristalni prah (topiv u vodi) bez mirisa i sličnog okusa kao i šećer, ali 30-40 puta slađi od šećera. Dobiva se sulfonacijom iz cikloheksilamina, dobivenog redukcijom anilina.

Primjene:
Primarno se koristi u prehrambenoj industriji u slastičarstvu, pekarstvu, proizvodnji sokova i nadjeva za salatu. Često se, zbog gorkog okusa, može pronaći u kombinaciji sa ostalim umjetnim zaslađivačima. Na sobnoj temperaturi ima dugačak rok trajanja (300 dana) koji se, pri izlaganju velikoj vrućini, smanjuje na svega par dana.

E-broj:
E 952

CAS:
139-05-9

Molekularna formula:
C6H12NNaO3S

Molekularna masa:
201.22 g/mol

Opis:
Bijeli kristali ili kristalni prah (jako topiv u vodi) bez mirisa i sličnog okusa kao i šećer, ali 500 puta slađi, koji ima gorak/metalni “aftertaste”. Dobiva se oksidacijom o-toluena sulfonamida, uporabom oksidirajućeg sredstva kao što je kalijev permaganat.

Primjene:
Primarno se koristi u prehrambenoj industriji, umjesto šećera, za zaslađivanje čajeva, kave, sokova i voda s okusom. Upotrebljava se i u proizvodnji žvakaćih guma, sladoleda, bombona, kolača, proteinskih pločica itd.

E-broj:
E 954

CAS:
6155-57-3

Molekularna formula:
C7H4O3NSNa * 2H2O

Molekularna masa:
241.19 g/mol

Saznajte više o našim uslugama

Za općenite upite, pitanja ili više informacija, stojimo vam na raspolaganju.