Rajčica

Upotpunite svoje poslovanje našim sirovinama.

Opis:
Rajčica u formi kockica, koja se dobiva guljenjem i rezanjem svježe rajčice na pari. Sok od rajčice se koncentrira na odgovarajuću Brix razinu te se dobiveno zatim miješa s kockicama, kako bi se postigla željena ocijeđena težina. Potom se rajčice pasteriziraju, aseptički hlade te aseptički zatvaraju. U ovoj formi povrće zadržava većinu nutrijenata te je bogato vitaminima, mineralima i antioksidansima.

Primjene:
Primarno se koristi u prehrambenoj industriji, gdje se dodaje u juhe, paprikaše, umake, umake za pastu te u jela koja se prže.

Opis: 
Koncentrat, koji se dobiva iz zagrijanog soka od rajčice, iz kojeg se određena količina vode izvlači. Svježa rajčica se čisti, uklanjaju se kora i sjemenke, nakon čega ide u daljnju obradu. Također, koriste se dva proizvodna procesa, ovisno o željenom ishodu: Cold Break i Hot Break. Uz ove procese, količina uklonjene vode određuje koji od dva tipa koncentrata će biti finalni proizvod: 

• Dvostruki koncentrat (28/30 HB & 28/30 CB)
• Trostruki koncentrat (36/38 CB)

Primjene:
Primarno se koristi u proizvodnji ketchupa, pizza i raznih umaka na bazi rajčice. Upotrebljava se i u kuhanju, razrijeđen vodom, kako bi se pojačao intenzitet okusa raznim jelima. 

Opis:
Umak, koji se dobiva od očišćenih, svježih rajčica, koje se pasiraju te se izvlači određena količina vode, kako bi se postigla forma rijetkog pirea.

Primjene:
Primarno se koristi u kućanstvu u kuhanju, u jelima na bazi rajčice, juhama i slično. Upotrebljava se i u prehrambenoj industriji te služi kao baza velikom broju pasta i jela na bazi rajčice.

Opis:
Umak za pizzu na bazi rajčice sličan je pasati, a najčešće se dobiva kombinirajući umak od rajčice, pastu od rajčice i začine, zbog čega je gušće konzistencije od umaka za paste.

Primjene:
Primarno se koristi kao umak na pizzi, a pogodniji je od pasate jer, zbog gušće konzistencije, sprečava da tijesto postane gnjecavo i mokro dok se pizza peče.

Opis:
Prah snažno crvene boje, koji se dobiva atomizacijskim sušenjem, tj. raspršivanjem pulpe rajčice, nakon čega nastaje ova forma.

Primjene:
Primarno se koristi u prehrambenoj industriji te se dodaje u mliječne proizvode, juhe, umake, hranu za ljubimce, brzu hranu i paste.

Saznajte više o našim uslugama

Za općenite upite, pitanja ili više informacija, stojimo vam na raspolaganju.