Pojačivači okusa
Upotpunite svoje poslovanje našim sirovinama.
Opis:
Bijele ili bezbojne granule ili kristalni prah (topiv u vodi) bez mirisa i specifičnog “umami” okusa, koji se dobiva, uglavnom, od životinjskih proizvoda, a može se dobiti i bakterijskom fermentacijom šećera.
Primjene:
Primarno se koristi kao pojačivač okusa, a najčešće u kombinaciji s MSG-em, gdje pruža poznati “umami” okus – peti bazni okus, koji se opisuje kao “mesni” ili “pun okusa”, te produbljuje okus hrane. Koristi se i u kombinaciji s dinatrijevim guanilatom.
E-broj:
E 631
CAS:
4691-65-0
Molekularna formula:
C10H11N4Na2O8P
Molekularna masa:
392.17 g/mol
Opis:
Bijeli kristali ili kristalni prah (topiv u vodi) bez mirisa i blago slanog okusa, poznatiji kao MSG. Dobiva se fermentacijom škroba, šećerne repe, šećerne trske ili melase. Natrijeva je sol prirodne ne-esencijalne amino kiseline glutaminske kiseline.
Primjene:
Primarno se koristi kao pojačivač okusa u juhama, umacima, začinima, nadjevima i mesnim proizvodima, a može se koristiti kao dodatak za gotovo sve u prehrani, osim slatkiša i slastica.
E-broj:
E 621
CAS:
6106-04-3
Molekularna formula:
C5H8NaNO4 * H20
Molekularna masa:
187.13 g/mol
Saznajte više o našim uslugama
Za općenite upite, pitanja ili više informacija, stojimo vam na raspolaganju.