Ostalo

Upotpunite svoje poslovanje našim sirovinama.

Opis:
Zeleni prah (topiv u vodi) karakterističnog mirisa i okusa sličnog špinatu ili zelenom čaju, koji se dobiva dehidracijom mlade trave pšenice, koja se zatim usitnjava kako bi nastao prah.

Primjene:
Primarno se koristi kao dodatak prehrani zbog brojnih ljekovitih i protuupalnih svojstava. Upotrebljava se i u prehrambenoj industriji kao dodatak sokovima, smoothie-ima, juhama i salatama.

Opis:
Krem sivi prah (nije topiv u vodi) slatkog mirisa žitarica i okusa poput tijesta, koji se dobiva hidratacijom pšeničnog brašna, tj. ekstrakcijom svega osim samog glutena, koji se suši i pretvara u prah. U svojoj prirodnoj formi, gluten je ljepljiva, bjelančevinasta tvar, koja se nalazi u pšenici, brašnu, raži, ječmu, piru te zobi.

Primjene:
Primarno se koristi u pekarstvu, kao sastojak kruha i tijesta koji omogućuje da se tijesto digne i daje mu elastičnost i žvakljivost. Upotrebljava se i kao baza za imitacije mesa, kako bi nadomjestio proteine u bezmesnim prehranama.

CAS:
8002-80-0

Molekularna formula:
C29H45N5O8

Molekularna masa:
591.7 g/mol

Opis:
Bijeli do svijetlo rozi kristal (topiv u vodi) bez mirisa i slanog okusa, koji se rudari iz Himalaja, ponajviše iz Pakistana. Svoju boju može zahvaliti tragovima minerala, kojih sadrži znatno više od ostalih kuhinjskih soli.

Primjene:
Koristi se primarno kao kuhinjska sol i pri kuhanju, ali i u prezervaciji hrane. Upotrebljava se i u izradi dekorativnih lampi i spa tretmanima, zahvaljujući rozoj boji i bogatstvu mineralima.

CAS:
7647-14-5

Molekularna formula:
NaCl

Molekularna masa:
58.44 g/mol

Opis:
Bijeli listići kokosa, koji se dobivaju usitnjavanjem i dehidracijom jezgre, odnosno pulpe kokosa, nakon uklanjanja ljuske. Sadrže vitamine, minerale i omega 3 masti.

Primjene:
Primarno se koristi u pekarstvu i slastičarstvu, kako bi dao okus i teksturu kokosa kolačima ili kao preljev, odnosno premaz. Pogodan je zbog znatno duljeg roka trajanja u odnosu na svježe ribani kokos. Može se jesti i sam kao grickalica.

Opis:
Bijeli do sivi kristal (topiv u vodi) bez mirisa i blagog metalnog okusa, koji se dobiva rudarenjem i pročišćivanjem kvarca. Poznat je po svojoj tvrdoći i pod nazivom kremen, te je najzastupljeniji mineral u Zemljinoj kori.

Primjene:
Primarno se koristi u građevini u proizvodnji cementa te u proizvodnji stakla. Upotrebljava se i u prehrambenoj industriji, kao sredstvo protiv zgrušavanja praškastih proizvoda te u medicini, kao stabilizator. Pronalazi primjene i u proizvodnji vina, piva i sokova, za uklanjanje organskih komponenata i unapređenje okusa.

E-broj:
E 551

CAS:
7631-86-9

Molekularna formula:
SiO2

Molekularna masa:
60.08 g/mol

Opis:
Bijeli do svijetlo žuti kristalni prah (topiv u vodi), mirisa i okusa vanilije, koji se većinom (85%) dobiva iz petrokemijskih prekursora gvajakola i glioksilne kiseline, a dijelom (15%) od ligninskog otpada, nusproizvoda koji nastaje u proizvodnji celuloze putem sulfitnog procesa. Kao organski spoj, u prirodi je prisutan u vaniliji, a može se naći i u prženoj kavi i kineskom crvenom boru.

Primjene:
Primarno se koristi kao začin u proizvodnji slatkiša i slatke hrane. Upotrebljava se i u industriji mirisa, farmaceutskoj industriji i proizvodnji sredstava za čišćenje. Pronalazi primjene u prehrambenoj i farmaceutskoj industriji, kao zamjena za prirodni ekstrakt vanilije.

CAS:
121-33-5

Molekularna formula:
C8H8O3

Molekularna masa:
152.15 g/mol

Saznajte više o našim uslugama

Za općenite upite, pitanja ili više informacija, stojimo vam na raspolaganju.